Looks

Hoe draagt een zorgverzekering bij aan je gezondheid?

0

Vraag mensen wat hun kostbaarste bezit is en je krijgt negen van de tien keer te horen dat dit hun gezondheid is. Het moge misschien klinken als een cliché, maar het is nog altijd een waarheid als een koe. Het is daarom ook jammer dat steeds meer mensen bezuinigen op hun gezondheid. Dat zij geld willen besparen, is niet verwonderlijk in deze tijden waarin zo ongeveer alles veel duurder is geworden, maar verstandig is het niet altijd. Bovendien is bezuinigen niet altijd de beste manier om geld te besparen. Je kunt ook besluiten om juist iets extra’s uit te geven om te zorgen dat je gezondheid op peil blijft. Dit kun je doen door een goede zorgverzekering af te sluiten. Met het juiste pakket kun je de zorg krijgen die je nodig hebt, voor een bedrag dat je je kunt veroorloven. Stel dus een goede polis samen.

Hoe stel je een goede zorgverzekering voor jezelf samen?

Een verzekering is bedoeld om je kosten te besparen. Moest je namelijk zelf alle kosten ophoesten die voortkomen uit het feit dat je medische hulp nodig had, dan zou je binnen een mum van tijd tot je oren in de schulden zitten. Met een verzekering voorkomen we dit. Stel dat je bijvoorbeeld een Univé zorgverzekering wilt afsluiten, dan zul je zien dat deze polis uit meerdere onderdelen bestaat. Het eerste deel is het verplichte deel dat iedereen moet afsluiten. Je zult zien dat je binnen deze categorie een aantal opties vindt. Het verschil tussen deze pakketten is de mate waarin niet-gecontracteerde zorg wordt vergoed. Dat is de zorg van zorgverleners waar je verzekeraar geen contract mee heeft afgesloten. Met een standaardpakket wordt deze zorg niet vergoed, maar met een uitgebreider pakket kun je deze kosten wel (grotendeels) door je verzekeraar laten vergoeden. Dit betekent dus dat je de zorg kunt krijgen die wilt en nodig hebt, zonder dat je daar extra voor hoeft te betalen.

Je polis uitbreiden met een aantal aanvullende verzekeringen

Nadat je eenmaal de basis van je ziektekostenverzekering van Univé geregeld hebt, kun je kijken welke aanvullingen je wilt toevoegen. Is dit verplicht? Nee. Is het handig? Zeer zeker! Met deze aanvullende opties kun je namelijk je verzekering zo goed mogelijk afstemmen op jouw zorgvraag. Denk bijvoorbeeld aan een verzekering voor je tandarts. Dit zijn kosten die je vaak goed kunt inplannen, wat betekent dat je een extra polis aan je verzekering kunt toevoegen om de kosten uiteindelijk goed te kunnen dekken. Let op, je moet wel regelmatig naar de tandarts zijn geweest om gebruik te kunnen maken van dit pakket. Heb je jaren op rij niet in de stoel van je tandarts gelegen, dan moet je de eerste behandeling zelf betalen.

Een goede verzekering draagt bij aan je algehele gezondheid

Wanneer je goed verzekerd bent, is de drempel om naar de huisarts te gaan vele malen kleiner. Je hoeft namelijk niet bang te zijn dat je met een hoge factuur eindigt die je niet kunt betalen. Met een goede verzekering kun je je gezondheid bijhouden waardoor je hopelijk kunt voorkomen dat kleine klachten uitgroeien tot problematische aandoeningen. Vind je het allemaal wel erg duur worden? Kijk dan eens even of je in aanmerking kunt komen voor zorgtoeslag. Dit is een tegemoetkoming van de overheid voor mensen die het wat minder breed hebben. Je kunt zelfs toeslag aanvragen met terugwerkende kracht, wat betekent dat je ineens een som geld op je rekening kunt verwachten. Zo kun je je premie alsnog betalen.

Dilemma opgelost: skincare of professionele huidbehandeling

Previous article

Dit zijn de nieuwste mode trends voor 2024!

Next article